Jongleren in het verkeer

Geplaatst op vrijdag 26 januari 2018

“Papa, het licht is rood, je moet stoppen.” We hebben de afgelopen weken met het project Jongleren in het verkeer hard gewerkt aan het thema verkeer. Tijdens het project maakte de kinderen spelenderwijs kennis met verkeer.


Op vrijdagochtend 26 januari werd het thema op ludieke wijze afgesloten met een goochelact. Anton Maris, van de gemeente Lelystad, wist de kinderen te boeien met een gedachtenbox. Door heel hard te denken veranderden blanco A4-vellen in mooie verkeersbewijzen. De kinderen kregen deze uitgereikt door wethouder John van den Heuvel bij een zebrapad. Niet zonder reden, want in de klas heeft het oversteken centraal gestaan. De kinderen zongen dan ook enthousiast het overstekenlied voor hun ouders. Voor het oefenen op het schoolplein konden wij gebruik maken van het VVN-schoolpleinpakket van de gemeente. Na afloop was er een ouderbijeenkomst en konden de ouders van de kinderen meer leren over de beperkingen die kinderen hebben bij deelname aan het verkeer.


Foto’s van Fotostudio Wierd: