Unit 6/7/8 Bovenbouw

In de Bovenbouw werken de volgende medewerkers:
Juf Mirjam (octopussen), Meester Bert (koraalduivels), Juf Erica (octopussen en koraalduivels), Juf Joke (leraarondersteuner).

Als je aan de leerlingen vraagt hoe wij op de Finnjol in de Unit bovenbouw werken kunnen zij hier prima antwoord op geven.
Wij starten ’s morgens in de kring, de leerlingen van de verschillende groepen zitten door elkaar heen zodat zij van en met elkaar kunnen leren. De leerlingen geven aan dat zij veel samenwerken en elkaar helpen.

“Wanneer een opdracht lastig is ga ik samen met mijn maatje op zoek naar de oplossing. Wij hebben respect voor elkaar en als ik iets niet snap dan vraag ik het. Iedereen mag zijn zoals hij is.”

De leerlingen gaan na de instructie aan de verwerking op Snappet terwijl anderen verlengde instructie krijgen. De werkplek waar iedere leerling met zijn tablet aan de slag gaat mag zelf gekozen worden.

“Ik geef op het kiesbord aan waar ik graag wil werken. Ik kies wel een plek die goed voor mij is zodat ik rustig door kan werken. Soms kies ik een plek vlakbij iemand met wie ik goed kan samenwerken zodat hij mij kan helpen als ik dat nodig heb.”

Wij gaan respectvol met elkaar om. Hiervoor gebruiken wij de KiVa methode. In de kleine pauze lopen twee leerlingen uit de bovenbouw met een geel KiVa hesje op het schoolplein om andere leerlingen hulp te bieden als dat nodig is.

“Wij zijn sociaal en sluiten niemand buiten. Het is gezellig bij ons in de klas. Wij hebben niet één meester of juf maar meerderen. Dat komt omdat wij in een Unit zitten. Dat vind ik wel fijn want dan is er altijd iemand waar ik iets aan kan vragen.”